Aangepaste regels buitensporten Jongeren

11 januari 2022


Gisteren heeft het kabinet besloten dat buitensporten voor jongeren tot en met 17 jaar weer mogelijk is vanaf dinsdag 11 januari, tot 20.00 uur ‘s avonds. We zijn blij dat de jeugd ook in de avonduren weer de mogelijkheid krijgt om te tennissen en padellen. 

Helaas is er ook een aanscherping in één van de andere coronamaatregelen. De Vereniging Sport en Gemeenten, het ministerie van VWS en NOC*NSF hebben de uitwerking van sporten in tweetallen (bestaande uit twee volwassenen) op 28 december verder aangescherpt. Er is besloten dat een leraar zich op 1,5 meter afstand slechts op één tweetal mag richten. De leraar mag zich dus niet verplaatsen van tweetal naar tweetal. Voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar geldt geen maximale groepsgrootte. 

De aanscherping heeft mogelijk consequenties voor de trainingen en we doen dan ook weer een beroep op jullie organisatiekracht. Onze complimenten voor jullie inzet en flexibiliteit. 

De huidige coronamaatregelen gelden in ieder geval nog tot en met vrijdag 14 januari. Volgende week wordt er meer duidelijk over het vervolg van de maatregelen na 14 januari. Uiteraard zetten we ons samen met NOC*NSF in om sporten met meer dan 2 personen weer snel en zodra de situatie het toelaat, mogelijk te maken.

Nieuwscategorieën