Clubkampioenschappen 2020

02 oktober 2020


Begin september stonden de clubkampioenschappen weer op de agenda. Het is ieder jaar weer een moeilijke puzzel om dat in 1 week te plannen, dus hebben we al snel besloten in 1 week de poulewedstrijden te spelen en 2 weken later de kruisfinales en de finales. Dat bleek een goede oplossing te zijn waardoor sommige spelers weer konden herstellen van alle inspanningen en pijntjes en de vakantiegangers zich goed konden opladen voor de finales. Bij de herendubbel hadden we 8 koppels op het schema staan, bij de gemengd dubbel waren dat er 7 en bij de damesdubbel 4 koppels.

Bij de herendubbel waren 2 poules. Uiteindelijk stonden Jan Vleggeert & Jan Nobel in de finale tegen Remco Wesdorp & André Pillekers. Remco & André gingen goed van start, maar “de Jantjes” begonnen langzaam aan warm te draaien en kwamen goed in vorm. Het was een spannende pot waarbij de 1e set werd binnengesleept door Remco & André, de 2e set werd door Jan & Jan gewonnen en de 3e set was superspannend 10-8, met uiteindelijk de winst voor Jan & Jan.

Bij de gemengd dubbel hadden we ook 2 poules. De kruisfinales waren superspannend en eindigden allebei in een super tie-break in de 3e set. Mariska & Maarten verloren net aan van André & Nicolette en in de andere kruisfinale gingen Anja & Arie net iets beter met hun kansen om en sleepten de winst binnen tegen Jan Vleggeert & Ramona. Voor Ramona vind ik dit een hele prestatie als je net een paar maanden tennist. In de finale waren André & Nicolette in topvorm tegen Anja & Arie en pakten daarmee de hoofdprijs.

In de damesdubbel was 1 poule van 4 deelnemers. Waarbij we uiteindelijk met 3 teams op een gelijk aantal winstpunten eindigden. Uiteindelijk op het aantal games zijn Netty Pillekers & Doreen de Zwart als winnaar uitgeroepen.

Nieuwscategorieën